fbpx


The MIDI Forum

  Sunday, 31 October 2021
  1 Replies
  668 Visits
2
Votes
Undo
  Subscribe
Using my midi foot controller I am sending midi clock and a midi start message to a midi Solutions Beat Indicator with Power Supply. The Beat Indicator does not flash (it should flash in time with the clock) unless I first disconnect then reconnect it's midi cable. If I change the midi clock tempo the Beat Indicator no longer works until i disconnect and reconnect it's midi cable. All other midi devices in my chain react as desired to the midi clock and midi start messages without fail. What could be wrong with the Beat Indicator?
3 weeks ago
·
#11728
0
Votes
Undo
I don't know when this question was originally posted, as 'spammers' have been messing with the forum.

This device seems to be fairly simple, so maybe the problem can be determined.

First of all, how are the devices connected. Hopefully you're NOT using one of the dubious USB to MIDI connectors, as that can mess with the data.

Secondly, the instructions seem to be saying that you should do a reset first, I guess to make sure any previous settings are removed. Have you done this?

Then, as any setting instructions are received, the device should respond with rapid flashing of the LED for a second. Do you see this?

How are you sending the SysEx messages? Are you putting them in a midi file and 'playing' that file, or are you using some software to store/send the data. Please show the data you are sending.

Then we'll go from there?

Geoff
  • Page :
  • 1
There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!